QBN House

Casa QBN

Casa QBN

House refurbishment
Viana do Castelo

Project              Mar 2017 – Apr 2019

Construction   Oct 2019 – ...

The site of the QBN house is characterized by the presence of large variety of trees and bushes, terraces in different levels supported by stone masonry walls, schist paths and granite elements.

The pre-existing construction is divided into two volumes made in stone masonry, the building was previously used as a wine cellar and as a classroom in ancient times.

The access is made by the top floor level where the common areas are developed and where the view to the landscape is more present. On the lower floor, the private areas have direct contact with the terrain, the existing openings are maintained and is proposed to open new ones.

Area

360 m2

Engineering

Engilima Projectistas e Construtores, Lda

Contractor

Construções Irmãos Carvalho, Lda

pardo_Casa_QBN_02
pardo_Casa_QBN_03
pardo_Casa_QBN_04
setas_direita